Sajtos spárgakrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A főzővizet felteszem melegedni A krumplit megpucolom, apróra vágom, és beleteszem a vízbe.
A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe teszem. A spárgákat feldarabolom, a zöldek csúcsait félreteszem, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba teszem. Sózom, szórok bele kevés cukrot. Amikor már minden majdnem puha, beleteszem a zöld spárga csúcsokat is. Elzárom a tűzhelyt, és fedő alatt hőtartáson hagyom egy darabig.
Lereszelem a sajtot.
A zöld csúcsokat kiveszem, félreteszem. A levest egy botmixerrel pürésítem, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozom.
A fazekat visszateszem a tűzhelyre, beleöntöm a tejet, szórok rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beleteszem a sajtot és a mustárt. Összekeverem, felforralom.
Tálalok. Merek egy tányérba a levesből, díszítem a zöld spárgasípokkal és a sült baconnel, és díszítem a sajtos tejjel.
Tipp / megjegyzés:
Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.