Főoldal / Desszertek / Sajtos tallér házilag

Sajtos tallér házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos tallér házilag

Sajtos tallér házilag

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg puha ráma
  • 2 dkg só
  • 4 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt
  • késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, összegyúrjuk, és diónyi gombócokat sodrunk belőle. Be melegítjük a tallér sütőnket. (Nekem olyan van amit lángon melegítünk fel mindkét oldalát)

Beleteszünk egy gombócot, összecsukjuk, és mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Minden gombóccal így járunk el.

Akinek nincs ilyen sütője, de van gofri sütője abban is nyugodtan megsütheti.

Tipp / megjegyzés:
Ha van otthon többféle sajt akkor tehetünk bele vegyesen is, nem ront rajta csak még ízletesebb lesz.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére