Sajtos, tejfölös csirkemell zöldségekkel, rizzsel
Hozzávalók:
A rizskörethez:
A zöldségekhez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, és őrölt borssal megszórjuk.
Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a csirkemelleket, és 1 óra hosszát pácoljuk benne. Időközben egyszer megfordítjuk a szeleteket.
Majd 190 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve készre pároljuk. A fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal és további 15 percig sütjük, míg a sajtnak szép színe lesz.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felhevített olajon, keverhetve,kissé felforrósítjuk. Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk és ráöntjük.
Fedő alatt, takarék lángon készre pároljuk.
(1 bögre: 2 dl)
A zöldségféléket kevés olívaolajon sóval borssal megpároljuk.
A szépen megsült hús szeleteket a rizzsel és a párolt zöldséggel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!