Sajtos-zelleres kosárka
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
/Nekem ebből az adagból 16 db lett/
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
A zeller szálról lecsipkedjük a leveleket, jól meg mossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzá adjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zeller levelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
A tésztából, nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét. (Én két kávéskanálnyit tettem bele)
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.