Sajtoscsiga tekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben, majd gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával.
A tésztát osszuk két egyenlő részre, takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen 20 percig pihenni.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki, 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal, és szorosan tekerjük fel. Mind a kettő tésztával így járjunk el.
Éles késsel vágjunk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeleteket, de ne vágjuk át teljesen.
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet jobbra, egyet balra, megint középre, jobbra.
Meleg helyen hagyjuk kelni 40 percig.
A tojássárgáját keverjük el a tejjel és az olajjal, majd kenjük meg vele a megkelt sajtos tekercsek tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.