Sajtszószos csirke
Hozzávalók:
A sajtszószhoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
Minden szelet csirkemellet 2 egymás mellé fektetett baconszeletre tesszük, és mindegyik közepébe 1 szelet füstölt sajtot téve feltekerjük.
Egy hőálló edénybe egymás mellé helyezzük a feltekert sajtos baconos csirkét.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon alufóliával lefedve készre sütjük.
Majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk a bacont rajta.
Amíg a csirke sül elkészítjük a sajtszószt:
A tejet felmelegítjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Tálalhatjuk párolt brokkolival, rizzsel, sült krumplival ízlés szerint.