Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajttal-baconnel töltött csirkemell Gizi konyhájából

Sajttal-baconnel töltött csirkemell Gizi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttal-baconnel töltött csirkemell Gizi konyhájából

Sajttal-baconnel töltött csirkemell Gizi konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 cs. szeletelt füstölt sajt
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 cs. szeletelt bacon
  • 1 ek. szezámmag
  • őrölt színes bors
  • kakukkfű
  • majoranna
  • őrölt szerecsendió
  • 2-3 ek. olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A reszelt sajtot keverjük össze a szezámmaggal, majd tegyük félre.

A csirkemellet éles késsel hosszában vágjuk ketté, de arra figyelve hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd nyissuk szét mint egy könyvet.

Ezután takarjuk le egy folpack fóliával, majd óvatosan klopfoljuk ki. (mindegyik mellfilével így járjunk el)

Ezután mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.

A befűszerezett húsnak az egyik felére helyezzünk rá pár szelet bacont, majd tegyünk rá szeletelt sajtot is. Ezután hajtsuk rá az üresen maradt húsrészt, és hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük rá a megtöltött csirkemellet, majd szórjuk meg a reszelt sajt és a szezámmag keverékével.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.

Jó étvágyat kívánok!

Sajttal-baconnel töltött csirkemell Gizi konyhájából 5.00/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére