Főoldal / Befőzés / Sajttal és fokhagymával töltött cseresznyepaprika

Sajttal és fokhagymával töltött cseresznyepaprika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttal és fokhagymával töltött cseresznyepaprika

Sajttal és fokhagymával töltött cseresznyepaprika

Hozzávalók:

  • 1 kg piros és zöld cseresznyepaprika
  • 30 dkg feta jellegű sajt
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 1-2 szál rozmaring
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, majd kiszedjük belőle a magokat, hogy ne legyen méregerős. A sajtot kis kockákra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk.

A paprikákba belegyömöszöljük a sajtkockákat és a fokhagyma cikkeket. Egy nagy lapos edénybe rendezzük a megtöltött paprikákat (jó szorosan egymás mellé) és annyi olajat öntünk rá, ami éppen ellepi. Ha marad fokhagyma, azokat a paprikák közé helyezzük, majd ízlés szerint sózzuk és beletesszük a rozmaring ágakat.

Alacsony lángon kb. 1,5 órán át gyöngyöztetjük, majd sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk és bebugyolálva hagyjuk kihűlni.

Nem kell hűtőben tárolni, elég, ha hűvös helyre tesszük. (pl: a kamrába) Felbontás után azonban érdemes hűtőbe tenni megmaradt paprikákat. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Akarva akaratlanul az ember a piacon járva már azt tervezgeti, hogy miket és milyen formában fog eltenni télre. Mert valljuk meg, nincs is annál jobb, mikor egy hideg téli estén egy kis nyári íz kerül az asztalra.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére