Sajttal töltött puha kifli
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott, a többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük és összedolgozzuk a tésztát. Majd letakarjuk és kb. 1 órát kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk.(szép vékonyra) Egy éles késsel háromszögekre felvágjuk.
A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat és sajtot, majd feltekerjük, kifliket formálva.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, helyet hagyva köztük. Tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket a sütőbe, majd 180-fokra kapcsoljuk és aranysárgára sütjük. Egy gáztepsi tele lesz vele kb. 15-17 db.
Tipp / megjegyzés:
Dagasztással a legjobb összedolgozni a tésztánkat. A vaj mindenféleképpen kell a belsejébe, mert attól lesz finom puha. A tepsiben ne rakjuk túl szorosra, számítsunk a kelésre is.