Sajttortával töltött kuglóf
Hozzávalók:A töltelékhez:
A tésztához:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Olajjal kenjünk ki a kuglóf formát.
Verjük fel a krémsajtot és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, vaníliát, és a lisztet. Tegyük félre.
Készítsük el a tésztát: Keverjük össze a kakaót, csokoládét, kávé port egy nagy tálban. Öntsük a forró vizet a tálba és fedjük le. Hagyjuk állni 5 percig.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Keverjük simára a csokis keveréket, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre.
Ha kihűlt, habverővel keverjük bele a tejfölt.
Verjük fel a vajat, barna cukrot és vaníliát kb 3 percig, vagy amíg könnyű és puha nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojást.
Az alacsony sebesség fokozatosan hozzáadjuk a liszt keveréket, és az olvasztott csokoládé keveréket felváltva, amíg a tészta sima lesz addig keverjük.
Öntsünk egy kicsit több mint a fele a tésztát az előkészített kuglóf formába.
Öntsük sajttorta krémet a közepére a tésztának körbe. Figyeljünk oda hogy a sajttorta ne érintkezzen a formával.
Öntsük a maradék tésztát a töltelékre.
Süssük a tortát körülbelül 50 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló kijön belőle tisztán.
Rácsra tegyük rá, és ott hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a mázat.
Egy kis fazékban melegítsük fel a tejszínt közepes lángon.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokoládét, keverjük simára.
Hagyjuk még szobahőmérsékleten körülbelül 10 percig, hogy besűrűsödjön.
Majd öntsük a kuglóf tetejére.