Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Saláta buggyantott tojással

Saláta buggyantott tojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Saláta buggyantott tojással

Saláta buggyantott tojással

Hozzávalók:

  • 1 kisebb jégsaláta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 cs retek

Az öntethez:

  • 4-5 ek málna ecet
  • 3-4 ek méz
  • csipet só
  • őrölt fehér bors
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 4db tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A salátát ízlés szerinti darabokra csipkedjük össze. A sárgarépát pucoljuk meg, majd a retekkel együtt vékonyra szeleteljük fel. (én a hámozóval vágtam vékony szeletekre)
Ezután egy tálba keverjük össze a zöldségeket.

Az öntet hozzávalóit ízlés szerint, kézi habverővel jó alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a salátára.
Ezután kézzel alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Buggyantott tojás készítése:

Egy edénybe forraljuk fel kb. 1 liter vizet, majd csepegtessünk bele pár csepp ecetet.

A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kis tálba, majd szintén nagyon óvatosan, alacsony magasságról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízbe főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a salátát halmozzuk rá a tányérra, majd helyezzük a tetejére a buggyantott tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére