Főoldal / Desszertek / Sárga mázas kókuszos sütemény

Sárga mázas kókuszos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárga mázas kókuszos sütemény

Sárga mázas kókuszos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só

A mázhoz:

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.

A tészta cipót két egyforma részre osztjuk. Lisztezett, sík felületen mindegyiket külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tészta lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tészta lapot, amit villával egy kicsit megszurkálunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mázat: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kikeverjük, majd adunk hozzá rumaromát.
A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a sárga mázat. (Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad).
Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerinti szeletekre felvágjuk.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére