Sárga mázas kókuszos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.
A tészta cipót két egyforma részre osztjuk. Lisztezett, sík felületen mindegyiket külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tészta lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tészta lapot, amit villával egy kicsit megszurkálunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mázat: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kikeverjük, majd adunk hozzá rumaromát.
A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a sárga mázat. (Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad).
Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerinti szeletekre felvágjuk.