Sárgabaracklekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az üvegeket előző nap kimossuk /sterilizáljuk és fejre állítjuk. A kupakokkal ugyanígy teszünk.
A barackot megmossuk, kimagozzuk majd paradicsom darálón ledaráljuk.
A darálásnál kidobott héjas barackmasszát egy leves szűrőn átpasszírozzuk és azt is a szín barackhoz adtam.
Egy nagy lábasban feltesszük főni.
Az első forraláskor a cukrot kis adagokban hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve főzzük, hogy le ne égjen.
Két és fél órát főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a szalicilt.
Egy nagy tepsibe forró vizet öntünk, ebbe állítjuk az üvegeket, hogy melegedjen át.
Az üvegeket megtöltjük, celofánnal lekötjük majd a kupakokat szorosan rácsavarjuk. Újságpapírba tekerünk minden üveget.
Egy műanyag rekeszt pléddel kibélelünk, az üvegeket egymás mellé bele sorakoztatjuk és betakargatjuk.
Másfél napot tároljuk így a száraz dunsztban,majd a polcra rakjuk.
Ez a lekvár nem lesz nagyon sűrű,mivel a rostokat kipasszírozzuk.
(Mi így szeretjük palacsintába,fánkhoz,császármorzsához stb.)