Főoldal / Levesek / Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgadinnye (kb 2 kg)
  • fél kg őszibarack
  • 1 vanília aroma
  • 2.5 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
  • cukor vagy méz ha szükséges

Díszítés:

  • mentalevél
  • tejszínhab ezek el is hagyhatók
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A dinnyét kétfelé vágjuk,magját kivesszük.

A sárgadinnyéből karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. Kockára is lehet vágni akinek nincs karalábé vájója.

A többi dinnyét felkockázzuk.Az őszibaracknak a héját lehúzzuk és ezt is összedaraboljuk. Összeturmixoljuk mindkettőt.

Beleöntjük a habtejszínt a vaníliaaromát és összekeverjük.
Ízesíthetjük még cukorral vagy mézzel,ez a dinnye édességétől függ. Ebbe most nem kellett.

Tányérba szedjük és a kis dinnye gombócokból teszünk bele levesbetétnek.
Ízlés szerint tejszínhabbal és mentalevéllel díszítjük.

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal 5.00/5 (2 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére