Elmentem!Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval
Hozzávalók:
A krémleveshez:
- 1 kg sárgadinnye (felkockázva)
- 2-3 ek. méz
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1 dl habtejszín
A bazsalikomos pestohoz:
- 10-15 db friss bazsalikomlevél
- 4 dkg darált dió (v. mandula)
- 1 lime leve (zöld citrom)
- 1 ek. méz
- 1 ek. olívaolaj
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A felkockázott sárgadinnyéhez adjuk hozzá a mézet, a vaníliaaromát, és a tejszínt, majd turmixoljuk össze.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalásig kellően lehűljön.
A bazsalikomhoz adjuk hozzá darált diót, a mézet, az olívaolajat, és a lime levet, majd botmixerrel pépesítsük. (ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá)
Tálaláskor a hideg sárgadinnye krémlevest a bazsalikomos pestoval kínáljuk. A két ízvilág nagyon jól illik egymáshoz.
Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval 5.00/5 (1 értékelés)
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.