Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.
Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem.
15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készresütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit.
Az utóbbira vágok petrezselymet.