Sertéskaraj pármai módra
Hozzávalók:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük,és egy evőkanál olajjal összekeverjük.
Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenjük, és egymás mellé elhelyezzük benne a hús szeleteket.
A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és 1 db tojást a mélyedésbe bele ütünk.
A tojást megsózzuk, körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük,hogy a a tojás fehérje megsüljön,de a sárgája folyékonyan maradjon.(kb. 15-20 perc)
A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük.
Citromkarikákkal és szárított petrezselyem zölddel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
A Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt.
Köszönet a receptért.
Sertéslapockából,tarjából is kiváló!