Főoldal / Egytálételek / Sertéskaraj pármai módra

Sertéskaraj pármai módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj pármai módra

Sertéskaraj pármai módra

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • olaj
  • 20 dkg rizs
  • 6 db kisebb tojás
  • 20 dkg trappista sajt 
  • citromkarika
  • petrezselyem zöldje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük,és egy evőkanál olajjal összekeverjük.

Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenjük, és egymás mellé elhelyezzük benne a hús szeleteket.
A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és 1 db tojást a mélyedésbe bele ütünk.
A tojást megsózzuk, körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük,hogy a a tojás fehérje megsüljön,de a sárgája folyékonyan maradjon.(kb. 15-20 perc)

A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük.
Citromkarikákkal és szárított petrezselyem zölddel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
A Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt.
Köszönet a receptért.
Sertéslapockából,tarjából is kiváló!

Sertéskaraj pármai módra 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére