Somlói kocka Renáta konyhájából
Hozzávalók:A sárga piskótához:
A barna piskótához:
A vaníliás pudinghoz:
A csokoládés pudinghoz:
A tetejére:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A szokásos módon piskótákat sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük.
Ha elkészültek a piskóták és a pudingok, jöhet az összeállítás. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding.
A habtejszínt a keményre felverjük, majd sütemény tetejére kenjük.
Az öntethez a cukrot, a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük.
Majd pár óra múlva már szeletelhető is.