Somlói szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük. (elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig)
Utána egy fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztet.
A tésztamasszát 3 részre osztjuk.
Az egyik marad sárgán, a másikba a kakaóport keverünk, a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg a lapokat, 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
A tojássárgákat a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral, és kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve alacsony lángon besűrítjük.
Tűzről levéve 3 részre osztjuk.
Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és a fele mazsolával, a harmadik krémet keverjük össze a maradék mazsolával és a dióval.
A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, majd meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével. Rákenjük a vaníliás krémet, erre következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és a tetejére simítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap felszeleteljük, majd a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk.
Nagyon-nagyon finom.
Készítsétek el Ti is !