Sonkás sajtos kifli
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:
A 20 deka sonkát vékony csíkokra felvágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és 1 pohár tejfölt. Összekeverjük, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.
A tésztát, kelesztés után 3 egyforma cipóra osztjuk.
A cipókat kör alakúra kinyújtjuk, és 8 egyforma háromszögre vágjuk.
A sonkás sajtkrémmel megkenjük a háromszögeket, majd a vastagabbik felétől elindulva kifliformára feltekerjük.
Egy tojást felverünk, és megkenjük vele a kiflik tetejét. (ettől lesz szép fényes) Szezámmaggal megszórjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranyszínűre megsütjük.
A sonkás sajtos kifli kiváló sós vendégváró, vagy finom falat reggelire, tízóraira uzsonnára.
Tipp / megjegyzés:
Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, vagy használhatunk füstölt tarját, párizsit, illetve kolbászt is. A változatoknak csak a fantáziánk és a hűtőnk tartalma szab határt.