Főoldal / Kelt tészták / Sonkás sajtos kifli

Sonkás sajtos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás sajtos kifli

Sonkás sajtos kiflik

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 1 cs. margarin
  • 50 deka túró
  • 3 deka élesztő
  • fél deci tej
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 20 deka sonka
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis tömlős sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:

A 20 deka sonkát vékony csíkokra felvágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és 1 pohár tejfölt. Összekeverjük, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.

A tésztát, kelesztés után 3 egyforma cipóra osztjuk.

A cipókat kör alakúra kinyújtjuk, és 8 egyforma háromszögre vágjuk.

A sonkás sajtkrémmel megkenjük a háromszögeket, majd a vastagabbik felétől elindulva kifliformára feltekerjük.

Egy tojást felverünk, és megkenjük vele a kiflik tetejét. (ettől lesz szép fényes) Szezámmaggal megszórjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranyszínűre megsütjük.

A sonkás sajtos kifli kiváló sós vendégváró, vagy finom falat reggelire, tízóraira uzsonnára.

Tipp / megjegyzés:
Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, vagy használhatunk füstölt tarját, párizsit, illetve kolbászt is. A változatoknak csak a fantáziánk és a hűtőnk tartalma szab határt.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére