Sonkás-sajtos vendégváró kosárka
Hozzávalók:A kosárkákhoz:
A kenéshez:
A szóráshoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Kosárkák készítése:
A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumpli nyomón átnyomjuk.
A liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.
Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Ebből a mennyiségből 8 db kosárka lesz belőle.
A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Ebből is 8 db lesz. Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A kis kosár fedeleket kb. 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Aminek kb. 25 percre lesz szüksége, hogy megsüljön.
Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A töltelék készítése:
Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük, rászórjuk az aprított gépsonkát.
Fűszerezzük paprikakrémmel, kicsit átsütjük.
A mini mozzarella golyókat is hozzá adjuk, és a sajt felolvadásig kevergetjük.
Betöltjük a kosarakat,piros és zöld paprika darabokat tettem a tetejére.
Fedelét rátesszük és fogyaszthatjuk is.
Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás-húsos raguval is. Ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!