Sonkás tojásos rakott puliszka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darát enyhén sós vízben addig főzzük, míg a szemek megdagadnak és puhák lesznek. ( mint ha búzadara lenne)
Egy hőálló tálat jól kikenünk a margarinnal, és beleöntjük a puliszkát.
A sonkát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra felvágjuk. A cukkinit vékonyra felkarikázzuk. A tojásokat pici sóval megsütjük, majd csíkokra vágjuk.
A puliszka tetejét megrakjuk, a sonkával, a cukkinivel, a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tálalásnál kínálhatunk mellé tejfölt is.
Tipp / megjegyzés:
Ezt az ételt lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják. A kukorica az egyik egészséges növényünk, sokrétű a felhasználása, pl. A kukoricacsuhéból állítják elő a nyírfacukrot is. Ételek, gyógyszerek, kozmetikai termékek készítésénél is használják.
Beküldő: Maja