Főoldal / Egytálételek / Sonkás tojásos rakott puliszka

Sonkás tojásos rakott puliszka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás tojásos rakott puliszka

Sonkás tojásos rakott puliszka

Hozzávalók:

  • 2,5 dl kukorica dara
  • 6 dl víz
  • 40 dkg főtt füstölt sonka
  • 10 db tojás
  • 1 db cukkini
  • ráma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darát enyhén sós vízben addig főzzük, míg a szemek megdagadnak és puhák lesznek. ( mint ha búzadara lenne)

Egy hőálló tálat jól kikenünk a margarinnal, és beleöntjük a puliszkát.

A sonkát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra felvágjuk. A cukkinit vékonyra felkarikázzuk. A tojásokat pici sóval megsütjük, majd csíkokra vágjuk.

A puliszka tetejét megrakjuk, a sonkával, a cukkinivel, a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tálalásnál kínálhatunk mellé tejfölt is.

Tipp / megjegyzés:
Ezt az ételt lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják. A kukorica az egyik egészséges növényünk, sokrétű a felhasználása, pl. A kukoricacsuhéból állítják elő a nyírfacukrot is. Ételek, gyógyszerek, kozmetikai termékek készítésénél is használják.

Beküldő: Maja

Sonkás tojásos rakott puliszka 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére