Főoldal / Sertés ételek / Sörben pácolt sertéskaraj

Sörben pácolt sertéskaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörben pácolt sertéskaraj

Sörben pácolt sertés karaj

Hozzávalók:

  • 50 deka csont nélküli karaj
  • 2 deci sör
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis kanál őrölt pirospaprika
  • 5 deka margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karajt vékony szeletekre vágjuk és besózzuk.

A sörhöz adjuk a péppé zúzott vörös és fokhagymát, a mustárt és a pirospaprikát.
Ebben a páclébe tesszük a hús szeleteket, és fél napig pácoljuk benne a hűtőben.

A fél nap vagy egy éjszaka elteltével. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, amikor már forró, beletesszük a pácléből kivett hús szeleteket,  melyeknek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ha mindet átsütöttük, ráöntjük a páclevet a hús szeletekre és a húsokat puhára pároljuk benne.

Így a sörben pácolt sertéskaraj, puha és omlós lesz.

Bármilyen burgonya körettel, salátával tálalható.

Sörben pácolt sertéskaraj 3.80/5 (5 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére