Főoldal / Kelt tészták / Sós stangli

Sós stangli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós stangli

Sós stangli

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg ráma
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tejföl
  • 1/2 l tej
  • 1 tojás
  • 1 csapott ek. só
  • pici cukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a maradék langyos tejet, a tejfölt, a sót és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 4 részre osztjuk, majd egyenként 1 cm vastag kör alakra kinyújtjuk.minden kört 4 cikkre osztunk, de ha kisebb stanglikat szeretnénk, akár 8 részre is eloszthatjuk. Meg kenjük 5 dkg olvasztott margarinnal, és kifli alakúra felcsavarjuk.

A sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és a stanglikat egymástól kellő távolságra rátesszük.Bő fél órát letakarva kelesztjük. Megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk, egész köménnyel, vagy reszelt sajttal. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A lemezen ne rakjuk szorosan, mert sütés alatt nőni fog. A tésztánk állaga olyan legyen mint a nokedli tészta, abból lesz a finom gyenge a stangli.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére