Főoldal / Egytálételek / Spanyol omlett

Spanyol omlett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spanyol omlett

Spanyol omlett 2

Hozzávalók:

  • 4db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős zöld paprika
  • 1/2 db csípős piros paprika
  • 2 db chili paprika
  • petrezselyem
  • 3 db tojás
  • tej
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • koktélparadicsom
  • petrezselyem levél
  • extraszűz olívaolaj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, a hagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hozzávalókat, s lefedve párolom, időnként megmozgatom a serpenyőt.(A keverést mellőztem, nem akartam összetörni a zöldségeket.)

Közben a tojásokat felverem, öntök hozzá tejet, fűszerezem, összekeverem.

Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntöm a tojást, időnként megkeverem, rázogatom, a széleit spatulával egyengetem.

Amikor már megszilárdult, kicsúsztatom egy tányérra. Díszítem koktél paradicsommal és petrezselyemzölddel.

Házi fehér kenyeret ettem , s vörösbort ittam hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére