Főoldal / Reform ételek / Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában

Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában

Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában

Hozzávalók:

  • 1 cs zöld spárga
  • 6 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • színes bors
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • kakukkfű
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgát sós vízben főzzük roppanósra, majd hideg vízzel öblítsük le.

Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízesítsük sóval, őrölt színes borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, és kakukkfűvel. Ezután egy villával verjük fel jó habosra.

Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután vegyük le a tűzről, és öntsük bele a felvert-fűszeres tojást, majd tegyük vissza a tűzre és addig süssük, még az alsó fele szép aranybarna lesz.
Ekkor óvatosan tegyük át egy tányérra, majd helyezzünk a közepére néhány szál roppanósra főtt spárgát.
Ezután tekerjük fel, majd egy olívaolajjal meglocsolt sütőformába helyezzük egymás mellé a tekercseket.

Minden tojással ugyanígy járjunk el!

A sütőformában lévő tekercseket szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd tegyük be forró sütőbe, és süssük pár percig, hogy a sajt ráolvadjon a tojásra.

A spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában  tökéletes reggelire vagy akár vacsorára is, de fogyókúra idején is fogyasztható.

Tipp / megjegyzés:
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd szedjük tányérokra, és tálaljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére