Spenótos, fetasajtos muffin
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A spenótot enyhén sós lobogó vízben 1 percig főzzük, majd leszűrjük, jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
A liszteket egy edénybe mérjük, hozzá tesszük a sót, a sütőport, a reszelt sajtokat és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, alaposan kikeverjük a tésztát.
Végül beleforgatjuk az apróra vágott spenótot, és a felkockázott fetasajtot. Jó alaposan kivajazzuk-lisztezzük a muffin sütőt, majd minden mélyedést 3/4 -ig töltünk a masszával. Megszórjuk a szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A tűpróba nem árt)
5 percig hagyjuk a formában (a gőz még dolgozik belül a sütiben) majd langyosan kínáljuk. Hidegen is finom és egészséges.
Tipp / megjegyzés:
Érdekessége ennek a muffinnak, hogy 4 féle liszt keverékéből készítettem! És bizony várakozáson felüli lett az eredmény.