Spenótos frittata
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát, a paprikát, és a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymazöldet félreteszem. A spenótot felvagdalom.
Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezem, időnként megkeverem. Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, és a zöldségekre öntöm.
A sajtot lereszelem, a rántottára szórom. 10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, és a serpenyőt beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Grillfokozaton bő 10 percig sütöm.
A rántotta felét tányérra szedem, szórok rá kakukkfűvel és oreganot, kenyérrel fogyasztom.
Tipp / megjegyzés:
A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.