Főoldal / Reggelik / Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg kemény sajt
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 1 ek liszt
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spenótot és a paradicsomot alaposan megmossuk és feldaraboljuk. A fokhagymát felaprítjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk.

A tojást összekeverjük a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a sonkát, rádobjuk a spenótot, a fokhagymát, és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntjük a tojást, majd ízlés szerint megsütjük.

Sajttal megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére