Stefánia sajttal töltve petrezselymes újkrumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst egy tálba teszem. A zsemléket vízben megáztatom, kicsavarom, és a húshoz adom. A hagymát megpucolom, kis kockákra vágom, kevés olajon megdinsztelem a zúzott fokhagymával együtt, majd a húsra öntöm. Hozzáadom a két tojást, a fűszereket, zöldpetrezselymet majd jól összedolgozom.
Egy szögletes formát ki bélelek sütőpapírral, és olajjal megkenem. Bele simítom a massza felét, a sajtot hosszában elvágom, és ráfektetem a masszára, majd a maradék masszával befedem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával.
A sütőpapírt rá hajtom, és előmelegített sütőben lassú tűznél sütöm. Félidőben, 3 evőkanál olajat elkenek a tetején, és vissza hajtom a fóliát és készre sütőm.
1 kg burgonyát meghámozok, felkockázom, megmosom, és sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm, és meghintem zöldpetrezselyemmel.
A sült húst a petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Azért locsolom meg kb félidőben olajjal, de lehet olvasztott rámával is, mert gyenge marad a hús belseje tőle.A papírral meg megvédem a hirtelen süléstől a tetejét. Így nem ég el csak szép barna lesz.