Stefánia vagdalt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk,a zsemlét vízbe áztatjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát,a zúzott fokhagymát a kinyomkodott zsemlét,a tojást, fűszereket,és az összevágott petrezselymet. Egynemű masszává dolgozzuk.
A főtt tojást beletehetjük a fasírtunk közepébe egyben,vagy kockákra vágva a fasírtmasszához keverhetjük
A bacon szalonna szeleteket egy alufóliára egymás mellé helyezzük úgy hogy pár milliméteren fedjék egymást,majd a közepére rudat formázunk a fasírt masszájából,és ráhajtjuk a bacon szeleteket,hogy teljesen fedje a fasírtot.
Az alufóliával együtt tepsibe emeljük,majd befedjük a tetejét alufóliával és 180 fokon kb. 40percig sütjük.
(onnan tudjuk hogy elkészült,hogy ha egy hústűt szúrunk bele már csak színtelen víz folyik belőle,vagy még az sem,ha rózsaszínes szaftot enged akkor belül még nyers)
Levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a bacont.