Sült camembert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A camembert tetején kis késsel vágásokat ejtünk. Ebbe nyomkodjuk az apróbb darabokra vágott fokhagymát, diót és a friss fűszerleveleket. Szárított esetén csak szórjuk meg vele.
Kissé sózzuk, borsozzuk.
Amennyiben fadobozos camembert sajtunk van, alufóliába becsomagoljuk, úgy hogy a tetején egy kis rést hagyunk melyen beöntjük a bort és az olívaolajat, ezen a résen majd a gőz is el tud távozni, miközben sül a sajt.
Ha a sajtunk nem dobozos jénaiba vagy kis sütés álló porcelán edénybe helyezzük, fűszerezzük és meglocsoljuk az olajjal és a borral. (összesen 0,5dl legyen a ráöntött olaj+bor )
Előmelegített sütőben 200fokon 15perc alatt megsütjük.
Tálaláskor kinyitjuk a tetejét, friss, ropogós kenyérrel vagy sült krumplival tunkoljuk ki a belsejét.
De tálalhatunk mellé ízlés szerinti salátát is.
Pirított dió is remekül illik hozzá.
Nem egy diétás étel, de nagyon finom
Tipp / megjegyzés:
Krumplival és salátával tunkolva gluténmentesen fogyasztható.
Nálunk nagy kedvenc, évente többször elkészítem gyors vacsoraként.