Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával
Hozzávalók:Fejenként:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A camembert sajt tetejét fél centi mélyen bevágjuk (cikkesre vagy rácsosra),ügyelve arra,hogy ne szúrjuk át a sajtot teljesen.
A vájatokba fokhagyma gerezdeket és kakukkfüvet dugdosunk.
Egy hőálló edényke aljába 1ek fehérbort teszünk, erre kerül a sajt. Célszerű minden sajtot külön edénybe tenni.
A tetejére ízlés szerint friss borsot őrlünk,és egy-egy rozmaring ágat szúrunk a közepébe.
a tálkákat alufóliába csomagoljuk úgy hogy a teteje nyitott legyen..
20-30 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig a teteje elkezd olvadni.
A diót 10 perc alatt megpirítjuk a sütőben. A héját ledörzsöljük róla és az aszalt áfonyával együtt felaprítjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat majd beledobjuk a rozmaring ágat,amit addig pirítunk amíg illatozni kezd.
Az ágat kivesszük a vajból,majd a baguette szeleteket addig pirítjuk benne amíg szép aranybarna színük lesz.