Sült cékla édesköménnyel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A céklákat meghámozzuk, félbe vágjuk és cikkszerűen felszeleteljük. A vaj és az olaj keverékén elkezdjük párolni.
Közben az édesköményt vízszintesen felszeleteljük és hozzáadjuk a céklához.
Kis ideig együtt pároljuk majd felerősítjük a tüzet és megpirítjuk. Amikor az elképzelésünk szerinti “karamellizált ” állapot beállt, megszórjuk durva szemű tengeri sóval (ne sózzuk meg hamarabb, hogy a só által kivont vízben ne kezdjen párolódni), és őrölünk rá borsot.
Erős lángon átkavarjuk párszor, majd löttyintünk rá egy evőkanálnyi balzsamecetet, ami szinte azonnal el is párolgott róla a magas hőfok miatt, az íze viszont benne marad.
Elzárjuk a tűzhelyet, kiöntjük az egészet a serpenyőből egy tálalóedényre, őrölünk még borsot a tetejére és rámorzsoljuk a kék sajtot.
Jó étvágyat!
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu