Sült csirke
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkét megmosni, majd alaposan lecsepegtetni és végül papírtörlővel szárazra törölni a bőrét.
A belsejét sózni, és borsozni, majd belehelyezni a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát összekötni, hogy sütés közben, ne tudjon szétterülni a tepsiben.
A puha vajat összekeverni a sóval és az őrölt borssal. (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után)
Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetni a csirke bőrét.
Egy tepsi alját kibélelni alufóliával, majd egy rácsot tenni rá.
A rácsra ráhelyezni az előkészített csirkét, majd aláönteni a fehérbort és beleszeletelni a fokhagymát. (ha még öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket. nekem új fokhagymám volt, ezért megpucoltam és szeletelve tettem a csirke mellé)
Ezután alufóliával lefedni a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezni. Közepes lángon puhára párolni. (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve)
Végül levenni az alufóliát, majd visszahelyezni a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütni a csirkét. (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre)