Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirke

Sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirke

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirke (kb. 1,30 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkét megmosni, majd alaposan lecsepegtetni és végül papírtörlővel szárazra törölni a bőrét.

A belsejét sózni, és borsozni, majd belehelyezni a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát összekötni, hogy sütés közben, ne tudjon szétterülni a tepsiben.

A puha vajat összekeverni a sóval és az őrölt borssal. (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után)
Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetni a csirke bőrét.

Egy tepsi alját kibélelni alufóliával, majd egy rácsot tenni rá.
A rácsra ráhelyezni az előkészített csirkét, majd aláönteni a fehérbort és beleszeletelni a fokhagymát. (ha még öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket. nekem új fokhagymám volt, ezért megpucoltam és szeletelve tettem a csirke mellé)

Ezután alufóliával lefedni a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezni. Közepes lángon puhára párolni. (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve)

Végül levenni az alufóliát, majd visszahelyezni a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütni a csirkét. (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre)

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére