Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirke zöldség ágyon

Sült csirke zöldség ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirke zöldség ágyon

Sült csirke zöldség ágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • comb vegyesen
  • 1 fej saláta
  • 1/2 kg sárgarépa
  • olíva olaj
  • alma ecet
  • zöldpetrezselyem
  • tejföl
  • só, bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirke húst megmossuk, sóval borssal bedörzsöljük, olajos tepsibe rakjuk, mellé a felaprított hagymákat,fél pohár vizet, majd fóliával letakarva készre pároljuk.(ízlés szerint fűszersóval is ízesíthetjük)

Közben a megtisztított karikára vágott répákat olíva olajon megdinszteljük.

A salátát megmossuk leszárítjuk, tálra rakjuk, majd meglocsoljuk kevés alma ecettel. Három evőkanál tejfölt elkeverünk sóval, és a salátára locsoljuk.Ráhalmozzuk a répát, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A megsült csirkéről levesszük a fóliát és hagyjuk pirulni. Ha elkészült,a zöldségek tetejére halmozzuk, és petrezselyemmel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A saláta mindegy milyen, mindegyik finom hozzá.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére