Sült csirkecomb mascarponés körtével
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg, ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos felét, szórjuk meg a fűszerekkel.
A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé, a bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Ezután mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi mascarponét.
A fél körtéket, és kivájt darabkákat helyezzük a combok köré, és szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst, és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre. Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz, és a mascarponéval töltött körtéhez.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.