Sült csirkecomb zacskóban sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, megszárítom, a csontoknál két oldalt bevágom, bedörzsölöm a fűszerrel. Zacskóba teszem, beleöntöm a vizet, a zacskót a hozzávaló záróval szorosan lezárom.
A zacskót a nyakánál megszurkálom tűvel, hogy a gőz távozni tudjon.
Előmelegített sütőbe teszem, hagyom sülni.
Egy lábosba kevés olajat öntök, üvegesre pirítom a rizst és felengedem 2 pohár vízzel ( azzal amivel a rizst mértem) fedőt teszek rá, a fedő alá egy fakanalat, amivel többször megkeverem. Mikor beszívta a folyadékot ráteszem a fedőt rendesen, és elzárom a lángot, hagyom,hogy a saját gőzébe készre párolódjon.
Időközben a sütőben megfordítom a zacskót, hogy mind két fele megsüljön.
Mire elpárolog a víz a comb is megpuhul és szép szint kap.
Egy konyharuhán keresztül megnyomjuk ha könnyen benyomódik kész a sültünk.
Óvatosan levágjuk a zacskó tetejét, tálra tesszük.
Rizs körettel és fejes salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Vigyázzunk a hús kiszedésénél mert a zacskóban benn levő gőz a kinyitásnál kicsapódik és könnyen meg ég a kezünk. Ezért fogó kesztyűvel vagy konyha ruhával fogjuk meg.