Sült csirkeszárny zöldségágyon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Bedörzsöljük, sóval, borssal,és az olíva olajon hirtelen mindkét felét fehéredésig sütjük.
Kiszedjük a szárnyakat, és a serpenyőbe beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymákat, amit puhára pirítunk.Hozzáadjuk a bort, a petrezselymet, a kakukkfüvet, és addig forraljuk míg a folyadék mennyisége a felére csökken.
Egy hőálló tálba öntjük a szószt, amihez hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a megtisztított, és felszeletelt répát, rá az elősütött csirkeszárnyakat.
Fóliával letakarva sütőbe tesszük, ahol 180 fokon készre pároljuk. Ha puha a hús levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Zöldséggel tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A férjem kedvence a csirkeszárny, így nálunk sokszor, sokféle formában készül.
Ha nincs csirkeleves levünk, kockából is készíthetjük az alaplevet.
Ízesíthetjük ízlésünk szerint rozmaringgal is. A tepsibe, a sárgarépa mellé/ helyett tehetünk felszeletelt burgonyát, cukkinit, sütőtököt… ízlésünk szerint.
Beküldő: Maja