Főoldal / Egytálételek / Sült csirkeszárny zöldségágyon

Sült csirkeszárny zöldségágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirkeszárny zöldségágyon

Sült csirkeszárny zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. petrezselyem
  • 2 ek. kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint
  • fél pohár száraz fehérbor
  • 2 ek. olíva olaj
  • 3 dl csirkeleves leve
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. Bedörzsöljük, sóval, borssal,és az olíva olajon hirtelen mindkét felét fehéredésig sütjük.

Kiszedjük a szárnyakat, és a serpenyőbe beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymákat, amit puhára pirítunk.Hozzáadjuk a bort, a petrezselymet, a kakukkfüvet, és addig forraljuk míg a folyadék mennyisége a felére csökken.

Egy hőálló tálba öntjük a szószt, amihez hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a megtisztított, és felszeletelt répát, rá az elősütött csirkeszárnyakat.

Fóliával letakarva  sütőbe tesszük, ahol 180 fokon készre pároljuk. Ha puha a hús levesszük a fóliát és megpirítjuk.

Zöldséggel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

A férjem kedvence a csirkeszárny, így nálunk sokszor, sokféle formában készül.
Ha nincs csirkeleves levünk, kockából is készíthetjük az alaplevet.

Ízesíthetjük ízlésünk szerint rozmaringgal is. A tepsibe, a sárgarépa mellé/ helyett tehetünk felszeletelt burgonyát, cukkinit, sütőtököt… ízlésünk szerint.

Beküldő: Maja

Sült csirkeszárny zöldségágyon 4.67/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére