Sült hús aszalt paradicsommal és olajbogyóval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén ki klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni kb. 30 percet.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (az olajat ízlés szerint fűszerezhetjük is)
A kisütött hússzeleteket ezután tegyük egymásmellé egy tepsibe, öntsük fel a borral, és a hús sütésénél visszamaradt zsiradékkal. Ezután szórjuk köré az olajbogyót, a szeletelt fokhagymát, és a szárított paradicsomot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk rizzsel, vagy krumplipürével.
Az asztalt paradicsomnak szinte csípős paradicsom íze van, sültekhez használva különleges ízt ad a húsnak/ételnek.
Érdemes kipróbálni, igazi csemege. Használhatjuk salátákhoz, kenyérbe, pizzákhoz, vagy tésztaételekhez is.