Főoldal / Sertés ételek / Sült hús aszalt paradicsommal és olajbogyóval

Sült hús aszalt paradicsommal és olajbogyóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült hús aszalt paradicsommal és olajbogyóval

Sült hús aszalt paradicsommal és olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 7-8 szelet karaj
  • 2 ek kukoricaliszt
  • olajbogyó
  • olajban eltett szárított paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • 3-4 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket enyhén ki klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni kb. 30 percet.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (az olajat ízlés szerint fűszerezhetjük is)

A kisütött hússzeleteket ezután tegyük egymásmellé egy tepsibe, öntsük fel a borral, és a hús sütésénél visszamaradt zsiradékkal. Ezután szórjuk köré az olajbogyót, a szeletelt fokhagymát, és a  szárított paradicsomot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk rizzsel, vagy krumplipürével.

Az asztalt paradicsomnak szinte csípős paradicsom íze van, sültekhez használva különleges ízt ad a húsnak/ételnek.
Érdemes kipróbálni, igazi csemege. Használhatjuk salátákhoz, kenyérbe, pizzákhoz, vagy tésztaételekhez is.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére