Sült kacsacomb gombás rizzsel és lilakáposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, és beteszem a hűtőbe egy napra.
A rizst beáztatom.
Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni.
A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.
A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben).
Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.
A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm.
Tálalok.
Tipp / megjegyzés:
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri.
Egyedülállóknak talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.