Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült kacsacomb gombás rizzsel és lilakáposztával

Sült kacsacomb gombás rizzsel és lilakáposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült kacsacomb gombás rizzsel és lilakáposztával

Sült kacsacomb gombás rizzsel és lilakáposztával 1

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 10 dkg rizs
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 nagyobb újkrumpli
  • 1 db répa
  • 1 kicsi lilakáposzta fele
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • ecet
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, és beteszem a hűtőbe egy napra.

A rizst beáztatom.

Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni.

A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.

A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben).

Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.

A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm.

Tálalok.

Tipp / megjegyzés:
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri.

Egyedülállóknak talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére