Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült kacsacomb káposztával almával

Sült kacsacomb káposztával almával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült kacsacomb káposztával almával

Sült kacsacomb vöröskáposztával almával

Hozzávalók:

  • 1 db kacsacomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 1/4 vöröskáposzta
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
  • 6 db kicsi újburgonya
  • 1/2 alma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsacombot bepácolom, bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring és kakukkfűágakat, egy jól záródó edényben beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap egy serpenyőben, fedő alatt elkezdem sütni. Időnként megfordítom és meglocsolom a szafttal.

Közben a krumplikat előfőzöm, a káposztát lereszelem. Az almát kicsumázom, négybe vágom, félreteszem.

Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, megszórom cukorral, karamellizálom.

Ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és megpárolom.

A krumplikat megsütöm.

Amikor a kacsa megsült, a káposztával az almával és a burgonyával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Majdnem hagyományos kacsacomb.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére