Sült kacsacomb vörösborban párolt almás káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával, locsolok rá olívaolajat, és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, és felszeletelem.
A káposztát és az almát legyalulom.
Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, és megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.
Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.
Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizli dzsemet.