Sült pisztráng kapormártással
Hozzávalók:
A kapormártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A halat tisztítás után beírdalom majd mindenhol jól besózom,borsozom,.
Egy sütőedénybe teszem kevés olajat rakok alája.
Fél deci olajba teszem a pirospaprikát csipet sót
összekeverem és a besózott meírdalt halat bekenem .
A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm..Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálaltam
A mártás elkészítése
A kaprot megmosom ,összevágom nagyon apróra
Az olajat felteszem és amikor meleg,hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm.Amikor ketd sűrűsödni tejjel felöntöm,
Nem biztos hogy minden tej kell bele , figyelni kell a sürűségét