Sült pisztrángok
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és a pisztráng közepébe tesszük.
Az olajba teszünk pirospaprikát, őrölt borsot, sót és összekeverjük. A halakat jól bekenjük vele, a vágott részeket is.
A burgonyát megtisztítjuk, és kis karikákra vágjuk.
Egy tepsibe kevéske vizet és olajat öntünk.
A közepébe tesszük a pisztrángokat, körbe rakjuk a burgonyával, lefedjük és 180 -190 fokon megsütjük. Amikor már megpuhult akkor tető nélkül szép pirosra sütjük.
A közepébe tesszük a pisztrángokat, körbe rakjuk a burgonyával, lefedjük és 180 -190 fokon megsütjük. Amikor már megpuhult akkor tető nélkül szép pirosra sütjük.
Burgonyával, citromszeletekkel és frissen készült salátával tálaljuk.