Főoldal / Hal ételek / Sült pisztrángok

Sült pisztrángok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pisztrángok

Sült pisztrángok

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • őrölt bors
  • fél deci olaj
  • piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bio citrom
  • 3 közepes burgonya
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és a pisztráng közepébe tesszük.
Az olajba teszünk pirospaprikát, őrölt borsot, sót és összekeverjük. A halakat jól bekenjük vele, a vágott részeket is.

A burgonyát megtisztítjuk, és kis karikákra vágjuk.
Egy tepsibe kevéske vizet és olajat öntünk.
A közepébe tesszük a pisztrángokat, körbe rakjuk a burgonyával, lefedjük és 180 -190 fokon megsütjük. Amikor már megpuhult akkor tető nélkül szép pirosra sütjük.
Burgonyával, citromszeletekkel és frissen készült salátával tálaljuk.
Sült pisztrángok 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére