Főoldal / Hal ételek / Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész tengeri sügér (kb 50 dkg) 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • 1/2 fejes saláta
  • 1/4 vöröshagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot és kakukkfüvet.

A tököt megpucolom, kockára vágom.

Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, és beteszem a sütőbe.

Amíg a hal sül, a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.

Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, és a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, és egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.

Tipp / megjegyzés:
A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére