Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot és kakukkfüvet.
A tököt megpucolom, kockára vágom.
Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, és beteszem a sütőbe.
Amíg a hal sül, a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.
Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, és a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, és egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.
Tipp / megjegyzés:
A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.