Sült töltött zöldségek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem egy tálba. A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom.
A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom, a tálba teszem. A hegyes paprikát aprítom, a chilit, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a tálba teszem.
A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát aprítom, a tálba teszem A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem.
A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előfűtött sütőbe. Kb. 45 percig sütöm.
Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.
Tálalok: Egy-egy padlizsánt, paprikát, paradicsomot s gombát teszek a tányérra.