Sültpaprika krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
200 fokos sütőben süssük 15-20 percig a megmosott paprikákat. Közben forgassuk meg őket egy-kétszer. Akkor jó, ha egy kicsit már fekete a héjuk.
A megsült paprikákat tegyük át egy tálba és egy tányér, vagy fólia segítségével fedjük le őket 5 percre.
Vágjuk fel a hagymát kockákra, vágjuk 3 részre a fokhagymát és daraboljuk fel a paradicsomokat is.
A paprikákról húzzuk le a héjukat, szabadítsuk meg a magoktól és a csumájától is. (Nyugodtan mossuk meg őket, hogy az összes mag kijöjjön)
A paradicsom olajából öntsünk egy lábasba. Tegyük rá a megtisztított paprikákat, adjuk hozzá a hagymákat és pirítsuk meg egy kissé.
Adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
Főzzük addig, amíg meg nem puhulnak a hagyma darabok is.
Ezután turmixoljuk az egészet egy botmixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejfölt és mixeljük azzal is.
Tegyük vissza a tűzre és adjunk még hozzá kb. 4 dl vizet. (nézzük, hogy mennyire lesz híg, annak függvényében és ízlés szerint)
Ízesítsük, fűszerezzük, ha szükséges. Ha újra felforrt elkészült.
Tálaláskor tegyünk 3 pöttynyi tejfölt a leves tetejére és a kanál szárával középen húzzunk bele egy csíkot. Persze a díszítés is opcionális
nutsnroll.blogspot.co.uk