Sütemény tejfölös krémmel
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább. Majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport.
Kibélelünk egy tepsi formát, sütőpapírral beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját. Majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.
A piskótát közepén kettévágjuk, a krémmel megtöltjük.
A tetejére a mázat lábasba tesszük, összeforraljuk, és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
A tejföl nem csak nem csak pörkölt mellé való, bátran készítsük süteménybe krémet belőle, nagyon finom.