Sütés nélküli fehércsokoládés-epres mini pite
Hozzávalók:(6-7 db kicsi formához vagy 1db nagy pitéhez)
A csokoládé ganache-hoz:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk vagy morzsásra törjük egy nejlonzacskóba téve. (Én kávédarálóba tettem, és ott daráltam meg több részletben)
A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. A kekszes masszát mini-pite vagy tart formákba adagoljuk, és nedves kézzel belenyomkodjuk. A formákat 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
Egy lábosba öntjük a tejszínt és melegíteni kezdjük. Ha már jó meleg (de nem forr) lehúzzuk a tűzről, beleöntjük az apróra vágott fehér csokoládét és addig keverjük, míg az felolvad benne és egynemű fénylő fehér csokis krémet kapunk.
A csokis krémet hagyjuk langyosra hűlni, majd megtöltjük vele a fagyasztóból kivett kekszes piték közepét.
Betesszük a hűtőbe dermedésig, majd fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, óvatosan kiemeljük a formából és ízlés szerint megpakoljuk friss eperrel a tetejüket.
Ízlés szerint olvasztott ét vagy fehér csokival is díszíthetjük az eperszemek tetejét.
Nagyon finom csokis édesség, sütés nélkül.